Specijalizovani salon za Pundje i svečane frizure za vencanja

Frizure za mature i venčanja

Naš salon će Vam pomoći da za matursku noć ili svoje venčanje izgledate tako da ne nađete sebi ni jednu zamerku. Svake godine pitamo se da li će ove biti lepše mlade ili maturantkinje… Te dve kategorije opstaju bez obzira na sve moguće svetske krize. Maturska haljina i frizura, venčanica i šminka svakog proleća postanu “must have” i ne izlaze iz mode ni jednog proleća. Kad prođu godine i modni trendovi zavrte novi krug, gledajući fotke sa mature nalazimo mane svojim tako brižljivo pripremanim kreacijama i zaboravljamo koliko smo se samo trudile i mesecima smišljale svoj savršen outfit za tu ludu noć u kojoj definitivno kažemo “zbogom devojčice, bilo je zabavno biti dete ali sad ozbiljan život čeka na mene”… za ozbiljan život, ozbiljno dobra priprema.

Veoma težak izbor pravimo kada su nam važni trenutci života u pitanju. Često se desava da pereteramo u želji da budemo lepe, pa na sebe stavimo previše šminke, nakita, prenaglasimo frizuru, trepavice, nokte i na kraju ne budemo zadovoljne jer shvatamo da to nismo mi, ali ne želimo to da priznamo ni sebi ni drugima.

Odabir frizure i šminke treba da se uskladi sa Vašim željama, ukoliko je to moguće postići, a mi kao tim stručnjaka smo tu da Vam pomognemo pri pravom izboru. Naši saveti se uskladjuju sa Vašim kompletnim izgledom, odabirom haljine ili garderobe za svečani momenat. Duga kao i kratka kosa mogu veoma lepo da se oblikuju, sa minimalnim ukrasima ili umetcima ukoliko je potrebno.

Svečane frizure , mogu da se oblikuju u vidu lokni na razne načine, iz viklera, figara, navijanja oko prsta,prese za kosu,ili da se kombinuju sa ravnom kosom ili nekom umetničkom kikicom, loknama zagladjenim na jednu stranu koje padaju preko ramena.

Kada je reč o pundjama i tu postoje kategorije.

Španska  pundja je kosa oblikovana nisko uz vrat, moze biti skroz pokupljena u jedan rep koji se naknadno oblikuje u svedene  i okruglaste linije,ili da se eventualno ostave šiške i poneki pramen da ne bih imala strogi izgled.

Banana pundja, je dobila naziv jer se umotava duguljasto u obliku banane. Čak i kod takve frizure mozemo da ubacimo jos neke detalje, da izdvojimo neki pramen ili da ubacimo neki ukras za kosu.Uglavnom ovaj stil se češće sreće kod starijih dama, ali je ovakva frizura vrlo često deo holivudskaog glamura i elegancije, zbog svoje jednostavnosti i svedenosti.

Visoka pundja, je skocentrisana visoko na potiljku, pravi idealan profil i izdužuje figuru.Ovakav oblik frizure se preporucuje osobama okruglog lica, punije gradje ili niskim osobama da ih vizuelno izduži.Može se oblikovati na više načina , da izgleda neformalno i pomalo neuredno , do oštrih linija lepo začešljanih  i zagladjenih. Naša preporuka  je, da se ovakve frizure  nose uz dugačke  svečane haljine, i za isticanje vrata u dekoltea.

Asimetrična pundja,podrazumeva oblikovanje kose tako da uvek više prati liniju leve ili desne strane glave, ili je kombinacija ekstremnog i elegantnog u jednaoj frizuri tako da jedna strana ima savršeno zagladjen, a druga savršeno neuredan tj. čupav izgled. Takodje, ovde može da se kombinuju različiti stilovi, lokne, ravno, kikice .

 

Čarlston talasi , su frizure koje su se nosile tridesetih godina. Izgledaju veoma elegantno za važne prilike. Mogu se raditi i na  kraćoj kosi.Saloni slabo praktikuju rad starih modela frizura, ali moda se vraća, u našem salonu je sve uvek u modi samo treba da se dobro iskombinuje.

Riblja kost frizura, je kika koja podseća na riblju kost,počinje da se plete uz glavu kao obična pletenica u koju se sa obe starane ubacuje po jedan pramen kose dok se plete.Može se plesti u vise pravaca, u razlicitim debljinama i broju.

Indijska kika, je slična ribljoj kosti ,daje efekat obrnutog pletenja.

Kratka kosa,je  povremeno ženama veliki problem,ali i ona može umetcima i ukrasima vrlo lepo da se oblikuje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress