Nijansiranje i bojenje(farbanje) ombre nijansiranje

Farbanje kose

Nijansiranje kose se obavlja u više tehnika. Nove tehnologije i načini rada su nam omogućili da naparavimo kombinacije boja koje želimo, da se igramo i kreiramo sopstveni stil.

Ne tako davno pramenovi su se isključivo radili na gumenoj kapi sa rupicama, uz pomoć metalne heklice. Danas je ta kapa u minimalnoj upotrebi i to samo kod kratke kose, i kod jednog tona boje.

Tehnologija je smislila načine da zadovolji klijente, da imaju više tonova u kosi, korišćenjem specijalnih aluminijumskih i plastičnih folija i ne preslikavajućih preparata koji se nanose na “golu” kosu bez pomoćnih sredstava za odvajanje pramenova.

Nijansiranje: takozvano “Sunce u kosi” je tehnika koja se preporučuje osobama koje žele minimalne i prirodne promene na kosi. Naš salon upotrebljava specijalnu  puderastu  smesu zvanu SOLARIS, bez amonijaka i alergena. Procenat hidrogena koji koristimo je od 3 do 6 procenata, a to zavisi od podloge i željene nijanse koju želimo da imamo. Tonovi koje dobijamo su sunčeve boje koje se prelivaju i svetlucaju na suncu.

Ukoliko želite neku prirodnu promenu koja ne zahteva veliko održavanje, a nema u sebi alergena ni amnonijaka, onda je to NIJANSIRANJE “SUNCE U KOSI”.

Posebne biljne boje (polu-permanentne), bez amonijaka, su odlična stvar za osvežanaje postojeće boje kose, za visok sjaj i prehranu dlake. Osim što toniraju kosu, te boje hrane i oblažu dlaku. Takve boje služe više kao tonirani prelivi koji traju do tri nedelje. Plave nijanse nije moguće izvući biljnim bojama. U sebi ne sadrže amonijak i slične hemijske supstance koje prodiru u dlaku i  izbeljuju pigmentaciju, već samo osvežavaju boju i izjednačavaju ton od korena do krajeva. Od tamnijih tonova, crvene boje, čokoladne, smedje i crne, nijanse su izuzeto kvalitetne, kosi daju neverovatan sjaj, postepeno se ispiraju veoma prirodno i nemate osećaj da ste šareni, jer ne deluje ružno tokom tog procesa. Ovo je naša srdačna preporuka osobama koje žele prvi put da menjaju boju kose. Upozorenje: ove boje ne pokrivaju sede, odnosno pokrivaju samo površinski, tako da se seda vlas posle par pranja ispira.

Farba koja sadrži amonijak je permanentna boja, a to znači postojana boja koja duboko prodire u dlaku, smeštajući veštačke pigmente u njenu strukturu. Ovakva farba 80 – do 100 posto pokriva sede. Tehnologija napreduje pa su firme počele da izbacuju boje sa pojačanim i nano molekulima, tj. mikro molekule koji će se duboko usaditi u dlaku i lakše prodredti, jer su veoma mali, i tako onemogućiti ispiranje . Permanentna boja se najviše koristi zbog svoje postojanosti.

Prelivi se najčesće rade sa biljnim bojama ili veoma razblaženim klasičnim bojama. Oni služe za osvežavanje i privremeno maskiranje izrastka. Obično nisu postojane, jer se ispiraju ,ali je veoma dobro rešenje do sledecećg farbanja.

Seda vlas ili kosa, su vlasi koje gube pigment melanin, tako što u njih prodire velika količina kiseonika na mestima na koijima se nadju šupljine u njenoj spoljnoj opni. Uglavnom u 98 posto slučajeva, osobe osede u prednjem vencu oko lica. To se dešava jer je to deo glave koji je najviše prokrvljen i topao, a to znači da je tu dlaka najotvorenija za spoljne loše uticaje, u ovom slučaju za prodiranje čestica kiseonika. Te mikročestice zauzumaju  mesto pigmentima, onemogućavajući im da se ponovno stvaraju i nedozvoljavajući veštačkim pigmentima da se smeste unutar dlake, pa se tako boja ili fraba ispiraju posle kratkog vremena jer se ti pigmenti vezuju za površinu dlake i brzo nestaju pranjem kose. Seda vlas opet ispliva na  videlo. Mekane ili polu oštećene sede vlasi je uz nove tehnologije moguće pokriti na duži vremenski period. Medjutim postoje” STAKLENE SEDE”, ONE SU DEBELE ŽIČASTE, neukrotive i slabo pokrivne.

Ombre tehnika bojenja kose je nova tehnika koja se cesto pominje u poslednje vreme , preferira sto prirodniji izgled kose,  omogucava da ne farbate izrastak toliko cesto. Krajevi kose se boje u svetlije nijanse,  posebnim nacinom rada da bi se dobio jedan elegantan tonirajuci prelaz od tamnijeg korena do svetlijih krajeva. Krajnji rezultat dosta zavisi od same podloge to jes boje koja je vec na kosi , takodje kod duge i guste kose efekat je bolji.   Mnoge poznate licnosti koje kroje modnu industriju frizura imaju razne oblike umetaka koji se za potrebe fotografisanja ili nekih promocija stavljaju. Nekada efekti mogu biti isti kao sa fotografije, ali cesto se desi da to ne bude bas tako. Izaberite strucno lice u koje imate poverenja, i nemojte da se razocarate ukoliko nije sve bas kao sa slike jer su one cesto korigovane u fotoshopu.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress