Najčešći uzroci opadanja kose

Prvo što treba da znate je; normalno je da opadne oko 80 vlasi dnevno.

Najčešći uzroci opadanja kose nisu lokalni na koži već unutrašnji.

Ukoliko imate bilo koji zdravstveni problem , on može biti uzrok opadanja kose, jer su kosa , nokti i očne zenice prvi pokazatelji stanja organizma.

Posle trudnoće zbog disbalansa hormona kosa opada čak u jako velikim količinama. Obično se nakon nekog vremena organizam stabilizuje i kosa ponovo  počnjene rasti.

Takodje disbalans hormona  kod osoba koje nisu  radjale može biti uzrok, jedni od najvažijih  su hormoni štitne žlezede.

Nedostatak gvoždja ( anemija ) mogu  da uzrokuju veći gubitak kose i krvarenje zanoktica.

Stres je još jedan razlog koji uzrokuje gubitak kose i često se dešava da se stvaraju okrugli pečati na kojima nema kose, ukoliko nema kožnih promena najćešće je stres u pitanju. Posle ovakvog vida gubitka kose , oporavak je dugotrajniji.

Spoljašnji uticaji opadanja kose su;

Seboreja, to je jedna vrsta dermatitisa , neuravnoteženog mašćenja glave, dešava se da je jedan deo glave suviše mastan a drugi suv. Javlja se svrab i perutanje od malih količina do ljuspica.Takve osobe imaju često promene i na koži  lica u vidu masnih površina i delova koji se ljušte. Ova pojava ume da bude dosadna i u principu lekari kažu da to osobe  prati ceo zivot. Treba stalno birati šampone protiv seboreje i jako blage balzame koji ne smeju dodirivati teme. Dermatolozi prepisuju mikoseb šampon, ali se on ne sme koristiti u velikim dozama i često.

Velika količina sebuma (masnoće) koja nastaje kao posledica previše nadrašenih lojnih žlezda omogćava dlaci da isklizne iz svog ležista to jest ispadne jer je masnoća izbaci.

Prelazak iz jednog godišnjeg doba u drugo je takodje stres za kosu jer je vlas vrlo promenljiva na temperaturu.

Infekcije gljivicama, streptokokama i stafilokokama, herpesom, boginjama i još nekih bakterija mogu takodje izazvati alopeciju.

SVAKI VID OPDANJA IMUNOG SISTEMA ,AUTOIMUNE BOLESTI ,ZRAČENJA, LEKOVI, CANCERI

Ostavite komentar

Neophodno je da popunite sva polja pre slanja Vaše poruke*

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress